Puzzle Peace

 

Mensen zijn gewoonte dieren, een stoel is om op te zitten, een tafel om aan te eten, een kast om boeken in te bewaren. Allemaal meubels met maar 1 functie, maar kan dat nou niet anders in een samenleving waarin we willen blijven optimaliseren, onze footprint willen verkleinen en streven naar een duurzamer bestaan? 

 

Als ontwerp studio willen wij op een speelse en interactieve manier bewustwording creeren en ons design inzetten voor de herwaardering van ruimte, tijd en materiaal. 

 

Puzzle Peace is een modulair, speels meubelsysteem welk bestaat uit een ontwerp van tien “puzzelstukken” waarmee verschillende configuraties te maken zijn; van tafels tot bar, podium of bank. Het ontwerp laat de gebruiker zien dat er meer mogelijk is met dezelfde middelen, in dit geval puzzelstukken. De verschillende configuraties zijn door digitale precisie van de simpele verbinding gemakkelijk op te bouwen en te transformeren naar behoefte van de gebruiker. 

 

Het meubel wordt lokaal en digitaal geproduceerd. Zo werken we met meerdere meubelmakers en wordt de uitstoot van CO’2 zo klein mogelijk gehouden. Daarnaast is in de vormgeving van het ontwerp rekening gehouden met efficiënt ruimtegebruik voor productie, transport en opslag. Door de multifunctionalitiet, efficiëntie en simpliciteit is het product niet alleen geschikt voor tijdelijke evenementen maar ook voor op de werkvloer of thuis. 

 

De puzzelstukken zijn uitvoerbaar in verschillend plaatmateriaal. Wij werken het liefst met duurzaam plaatmateriaal en werken zo aan een volledig circulair product. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden en ons materiaalboekje.

 

Studio Davero heeft het project samen met wisselende teams ontwikkeld op het innovatie platvorm DORP van Welcome to the Village Festival .